Mezoniti

3D LIFTING MEZONITIMA je neoperativna medicinska procedura kojom se postiže odličan efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Pomoću fine, gipke igle pod kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena.
O bezednosti materijala od koga su napravljene mezoniti (polydioxanone), govori činjenica da je to materijal koji se koristi u dečijoj kardiohirurgiji. Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine.
Sama mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen.
Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tela. Uspešno se koriguju horizontalne bore na čelu, vrat, dekolte, oval lica-opuštena koža lica, ruku, kolena, podvaljak…
Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija…
Tretman je minimalno invazivan i bezbedan za pacijenta, naravno ukoliko je sproveden od strane lekara edukovanog za primenu estetskih procedura.
Tretman mezonitima
Tretman mezonitima je stekao veliku popularnost zbog svojih odličnih rezultata i minimalne invazivnosti tretmana.
Mezonitima možemo tretirati kožu lica i tela. Najčešće indikacije na licu su:, vrat, obrazi, podvaljak, čelo, predeo oko očiju, podizanje obrva, i dr. Aplikacija mezoniti na tačno određenu dubinu, pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije, a oko svake niti stvara se kolagen koji dovodi do zatezanja i podmlađivanja tkiva.
Interesantna indikacija je zatezanje kože tela, najčešće iznad kolena, na stomaku, rukama, i to naročito nakon procesa lipolize, gubitka kilograma, trudnoće i porođaja, kada postoji višak kože.
Prednost aplikacije mezoniti je u tome što ne zahteva primenu anestezije (sem lokalne u nekim regijama), metoda je minimalno invazivna, bezbedna, ne ostavlja ožiljke.
Oporavak je brz (može doći do pojave modrica i edema koji su prolaznog karaktera), a rezultat je prirodan izgled Vašeg lica koji traje oko dve godine.
Nakon aplikacije mezoniti, mogućnost komplikacija je minimalna. Tretman mezonitima sprovodi lekar, uz poštovanje svih mera asepse i antisepse. Takođe, pacijent je dužan da se pridržava saveta lekara nakon tretmana.
Radi postizanja optimalnih rezultata, tretman mezonitima se može kombinovati sa ostalim estetskim procedurama.